По думите му целта е тази информация, която е много чувствителна и засяга почти цялото население, да бъде публично легализирана и да може „медийната машина на властта да си бърка вътре и да си вади каквото си иска”.

Според ген. Атанасов финансовият министър е основният отговорен за тази криза.

„Той излезе и каза, че няма страшно и най-много съпругата на някой мъж да разбере, че има сметка в чужда банка. Започнах да си мисля дали няма и конкретен човек, за който го казва това”.

„Техните данни са вътре, но те имат контрол върху медийната машина. В медиите на властта се вади класифицирана информация, експлоатира се за определен случай и никой не си задава въпроса откъде тя попада там”, каза още той.

Международният отзвук е голям, влязохме във всички световни медии, допълни ген. Атанасов.

"Смятате ли, че нашите партньори, западният свят, НАТО, ЕС не наблюдават внимателно средата и не са наясно какво става тук. Искаме Шенген, искаме да падне мониторингът, но този скандал ни убива отвсякъде", допълни експертът.

Атанас Атанасов каза, че има данни и за него в изтеклата информация, но това не го притеснява.

"Има много хора, и то заможни, интелигентни, които биха могли да бъдат полезни на българската държава, които сега ще се замислят какво може да излезе за тях".

От Информационно обслужване на зависи нищо, обясни експертът, предаде БТВ.

„Това е една кутия, през която се разпределят обществени поръчки за създаване на информационни продукти от частни фирми. Нищо не се случва там".