Установиха нарушения в търговски обекти в Луковит

  • 11 юли 2019 13:02

  • 518
  • 0
Установиха нарушения в търговски обекти в Луковит
© Novini.bg

В четири търговски обекта в луковитския квартал "Изток" били установени нарушения. Това е станало при специализирана операция на служители от районните управления в Луковит и Ловеч и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областна дирекция на МВР-Ловеч, съвместно с представители на НАП и Инспекция по труда, съобщават от полицията.

Проверени са били пет търговски обекта, като в четири от тях ще бъдат съставени актове от служителите на НАП за липса на фискално устройство. В един от магазините са установени три лица, работещи без трудови договори, за което Инспекцията по труда ще състави четири акта. В друг от проверените търговски обекти е липсвала оценка на риска, имало е и разлика в касовата наличност. За нарушенията ще бъде санкциониран управителят.

При полицейската операция в един от магазините служителите са открили и иззели 470 кутии с цигари без български акцизен бандерол, като 52-годишната собственичката на обекта е била задържана за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини