Стартира седмица за безопасност на движението по пътищата в София, Бургас и Варна

  • 08 юли 2019 11:47

  • 275
  • 0
Стартира седмица за безопасност на движението по пътищата в София, Бургас и Варна
© Булфото (архив)

Седмицата за безопасност на движението по пътищата, която ще се проведе в София, Бургас и Варна, се организира от Института за пътна безопасност в партньорство с КОНТРАКС.

Инициативата стартира на 8 юли от 10:30 ч. в столичния The Mall, където ще бъдат представени учебни симулатори VOGEL за водачи на МПС с изкуствен интелект доставени от КОНТРАКС. Ще продължи в Бургас между 19 и 24 юли в Burgas Plaza Mall и между 25 и 30 юли ще се пренесе във Варна, Delta Planet Mall.

VOGEL симулатор клас B са учебни симулатори, които са широко използвани в Германия от учебните центрове. Симулаторите прeдлагат 7 модула за начинаещи кандидат-шофьори, пълна помощ от гласов асистент и най-модерна визуализация чрез три LCD екрана.

Използването на този тип симулатори в Германия довежда до 7 процента по-голяма успеваемост при взимането на теоретичния изпит и 22 процента при взимане на практическия изпит, както и намалява стреса при начинаещите шофьори и риска от произшествия по време на обучителния процес.

КОНТРАКС е група от фирми, специализирани в системна интеграция, дистрибуция, инженеринг, аутсорсинг, разработка на софтуер, интернет услуги и производство. Богатият спектър от продукти и услуги, както и различната специализация на екипа на КОНТРАКС, дават възможност за изпълнение на комплексни решения.

КОНТРАКС разполага с най-голямата сервизна мрежа за ИКТ услуги в страната. Всички центрове осигуряват качествено и високо ниво на обслужване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини