Възобновяват делото срещу двамата акушер-гинеколози от Габровската болница

  • 08 юли 2019 10:05

  • 478
  • 0
Възобновяват делото срещу двамата акушер-гинеколози от Габровската болница
© Pixabay

Апелативният съд във Велико Търново отново възобновява делото срещу двамата акушер-гинеколози от Габровската болница, които получиха условни присъди за смъртта на родилка и бебето ѝ през есента на 2013 година.

В началото на тази година Габровският окръжен съд призна за виновни и постанови тригодишни условни присъди с 5 години изпитателен срок за бившия началник на Акушеро-гинекологичното отделение в Габровската болница д-р Димитър Ангелов и за лекарката, водила раждането, д-р Севдалина Колева. Те са лишени от лекарски права за 3 години, пояснява БНР.

Медиците са признати за виновни, че преди близо 6 години по непредпазливост са причинили смъртта на новородено момченце, а майка му – Десислава Манолова, е развила сепсис при вътреболнична инфекция. Родилката почина в болница в Плевен. Делото е по протест на всички страни в производството.

Процесът тръгва за втори път в Апелативния съд. Преди 3 години Окръжният съд в Габрово даде 5 години ефективно на д-р Ангелов и 3 години условно на д-р Колева. Те обжалваха и делото беше върнато на прокуратурата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини