Разбиха фабрика за нелегални цигари в пловдивско село

Полицията разби мрежа за нелегално производство на цигари край Пловдив.

На място бяха премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, зам. главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция "Митници" Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Задържани са 12 души. Четирима се издирват, единият от които е организаторът на фабриката.

По предварителни оценки щетата, която се нанася на бюджета, е 15 милиона лева на месец.

Фабриката е работила на два обекта. Единият е в района на село Ръжево Конаре, където се е извършвала заготовката на тютюна, а производството на самите цигари е било в специално хале, в землището на село Труд.

По думите на Иван Гешев това е най-голямата база, разбивана досега за нелегални цигари. По разкриването на нелегалния обект са действали специализираната прокуратура, заедно с ГД БОП, ДАНС и Агенция "Митници". Освен цеховете в Ръжево Конаре и Труд е намерен и влекач зареден с цигари, които са на обща стойност над 1,5 милиона лева, на близо един милион лева възлизат и намерените във фабриката край Труд.

По думите на Гешев, в цеха в Ръжево Конаре е имало специална тръба, по която, при нужда, работещите е трябвало да напуснат сградата и да се укрият.

Цикълът е бил затворен, работниците не са напускали цеха, като имало специални помещения за спане и почивка, добави Ивайло Иванов.

По думите му разкриването на нелегалната фабрика е резултат на неимоверен денонощен труд на полицията и специализираните сектори в продължение на няколко месеца. Той добави още, че се проверяват хора, свързани с фабриката за нелегални цигари в Карнобат, като се уточнява дали двата случая са свързани.

Коментари

  1. 2019.07.05 | 12:50

    ВСЕ ОТКРИВАТ ЦЕХОВЕ И ФАБРИКИ НО ОСЪДЕНИ НЕМА

  2. 2019.07.04 | 18:10

    тия фабрики са от 90те години....щом аз ги знам, дали куките не ги знаят , но си мълчат 20 год+....

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет