Две години затвор за рецидивист, обрал чужд имот

Районна прокуратура - гр. Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу А. А. от гр. Кюстендил за престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, във вр. чл.195, ал.1, т. 3, пр. 2, вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

На 28.05.2019 г. обвиняемият А. А.  нямал пари да си закупи наркотични вещества и решил да открадне вещи, които в последствие да продаде. Тръгнал към центъра на гр. Кюстендил и на ул. „Овощарска“  забелязал постройка, която била без прозорци и дограма, а на тяхно място били поставени черни платна.  Същият с ръце избутал едно от платната, което се намирало откъм улицата и влязъл в постройката, която се ремонтирала. В нея намерил само една ръчна количка с гумирано колело. А. А. изнесъл ръчната количка през прозореца и с нея отишъл в кв. “Изток“ в гр. Кюстендил, където я продал за сумата от 10 лв. на свой познат.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия от органите на полицията  А. А. бил установен и признал за извършената кражба. Намерен бил и купувачът на количката, която впоследствие била върната на собственика. Стойността на отнетата вещ  е 67.50лв.

А. А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. След приключване на разследването е сключено споразумение между Районна прокуратура гр. Кюстендил и защитника на А. А. На обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при първоначален „строг“ режим, информират от пресцентъра  на  Апелативна прокуратура София.
 

Коментари

  1. 2019.06.25 | 14:25

    Се лекуват с АК-7.62мм. и свинска тор.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет