28-годишен се метна върху капака на патрулка в кв. "Люлин"

  • 24 юни 2019 21:03

  • 8559
  • 0
28-годишен се метна върху капака на патрулка в кв. "Люлин"
© pixabay

28-годишен мъж бе задържан за хулиганство и притежание на наркотици в столицата. Екшънът се разиграл в столичния квартал "Люлин", съобщават от СДВР.

"На 21.06.2019 г., около 20.30 часа, в гр. София, ж.к. "Люлин - 6", на паркинга на магазин "Кауфланд", са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят се качил на предния капак на служебен полицейски автомобил, започнал да прави снимки, да крещи и да отправя обидни реплики към полицейските служители В. и Д: "Оставете ме боклуци, нищо не съм направил, шушумиги! Искаш ли да се бием, няма проблем, едно в едно!", пише в съобщението.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред - извършителят оказал яростна съпротива при задържане, като изблъскал В. в областта на гърдите и се опитал да избяга, а при опит да му бъдат поставени белезници, замахнал с ръце към полицаите и изритал няколко пъти с крак служебния автомобил.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето Н. Х., на 28 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянията, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес - на 24.06.2019 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини