Бракониери убиха кафява мечка в Рила

Бракониери застреляха кафява мечка в Рила. Престъплението е извършено над самоковското село Радуил. При случаен обход охранители на местността са се натъкнали на животното. То е младо, мъжко, на 4-5 години. Застреляно е с един изстрел в сърцето. А местните и полицията смятат, че мечката е била убита от бракониери.

Мечката е била убита преди няколко дни в местност на 8 км от село Радуил. Предполага се, че престъплението е дело на бракониери.

,,Още на 4 юни в същия район, на същото място, към 20:30-21:00 часа има сигнал за бракониерство'', обясни Дамян Дамянов от Изпълнителната агенция по горите.

Сигналът е подаден от служителите на парковата охрана на парк Рила. Те спират автомобил с двама души вътре и с ловна карабина. Докато пристигнат представители на управата на парка, хората бягат.

Към 21:00 часа вчера охранители на концесионера в района усетили силна миризма. След броени минути намерили мъртвото животно, информира Нова телевизия.

,,Веднага след сигнала са изпратени експерти на мястото'', обясни Борислав Георгиев от РИОСВ.

,,Отидоха към мястото да обследват, да снимат, някъде около 30 човека бяха'', разказва кметът на селото Любомир Димитров.

Огледът продължава 3 часа.

,,Огнестрелната рана е само една, всъщност е стреляно само веднъж. Има входно-изходна рана. Раната преминава и засяга сърцето. Мечката е непокътната, нито лапите, нито главата, нито самата мечка, мечката е оставена на място'', обясни Борислав Георгиев.

Разследващите предполагат, че след изстрела животното е успяло да мине още няколко метра, а бракониерите са избягали.

Местните не пожелаха да застанат пред камерата ни, но са убедени, че извършител е млад мъж от село Радуил. Животното днес бе погребано на мястото, където е било застреляно. По случая работи прокуратурата.

Ако извършителят бъде открит и признат за виновен, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 20 000 лева.

Коментари

 1. 2019.06.13 | 03:21

  Да,така е,но колко чужденци идват и стрелят мечки,а парите се губят.След време тази мафия е наред.

 2. 2019.06.13 | 00:14

  Жалко за мечето ,те са миловидни животинчета и избягват хората ,да се накаже убиеца !

 3. 2019.06.12 | 22:26

  Заради такива комплексирани изроди вече не останаха животни

 4. 2019.06.12 | 20:04

  Некъв селянин от мястото Радуил, което за пръв и последен път чувам. Заслужава следващия път като иде в гората някоя мечка да го изненада и да го разкъса с кеф. Дай Боже и амин

  1. 2019.06.12 | 20:33

   Мръсник, цял живот тоя няма да може да ходи, ще се влачи по корем. Това ще е наказанието му от майката Природа. Човешкият закон е инвалид! Лицемерен и неефикасен.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет