Четирима минаха на детектор на лъжата заради пожара в Катуница

  • 09 март 2012 09:21

  • 592
  • 0
Четирима минаха на детектор на лъжата заради пожара в Катуница
© Булфото

Общо четирима жители на Катуница са разпитвани на детектор на лъжата заради пожара в консервната фабрина на покойния син на Цар Киро - Иван. Обяснения е давал и Веселин Христов, вуйчо на убития на 23 септември миналата година Ангел, съобщи ТВ7.

"Дойдоха полицаи от София и разпитваха. Взеха ми натривки. Нямам информация какво е отчел уредът, но щом сега съм пред вас... Категорично нямам нищо общо с палежа”, коментира Веселин Христов пред ТВ7.

Друг жител на Катуница обясни, че шефът на полицията в Асеновград Зарко Стоянов му казал: “Ей сега ще видите, омръзна ми от тази Катуница”. След като младежът минал на полиграфа, никой нищо не му казал, а просто го освободили.

Пожарът в стопанската постройка избухна около 2 часа вчера. В потушаването на пламъците са участвали 5 противопожарни екипа от Асеновград и Садово. Огънят е унищожил напълно два микробуса – “Форд Транзит” и “Фолксваген Каравел”, лек автомобил “Мерцедес”, около 1500 бали слама и балирани парцали. Повреден е и покривът на сградата.

Постройката е собственост на покойния син на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от – Иван, а след смъртта му е отдадена под наем на местния жител Георги Георгиев. Полицията е категорична, че пожарът е умишлен. Мотивът и извършителят обаче са в процес на изясняване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини