МВР разпространи кадри от акцията, при която заловиха вербувания от ИД ученик

  • 08 юни 2019 16:04

  • 5938
  • 13
© Пресцентър МВР

МВР разпространи снимки и видео от акцията, при която беше заловен 16-годишен ученик от Пловдив. В сряда е получен сигнал от негови близки, че се е радикализирал. 

Екипи на Спецпрокуратурата, ДАНС, групата за противодействие на бомбения тероризъм на СОБТ и ОДМВР-Пловдив са претърсили два адреса. Намерени са множество самоделни взривни устройства в различен етап на подготвяне, вещества и компоненти.

Момчето е било обект на "обработка" от "Ислямска държава" - това е класически случай на вербоване и радикализиране през интернет, поясниха от МВР.

Веществата, които е използвало, са общодостъпни, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той подчерта, че взаимодействието и координацията на отделните служби, ангажирани с противодействие на тероризма, е било перфектно.

Инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР-Пловдив са започнали работа с момчето от самото начало. Те ще бъдат в постоянен контакт и с родителите.

Непълнолетният няма да бъде изведен от сегашната си среда, няма да се чувства изолиран и ще продължим да оказваме помощ в тази насока.

Органите работят активно за цялостното изясняване на случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5938 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2019.06.09 | 21:38

13

Преди 30-40г. масово момчетата си правихме бомбички от миниум и "бял бронз" , също и тъпканаци, как като ни хванеха родителите не ни обявяваха за терористи, ами само бой! Колко са ни гонили милиционерите по нова година, заради тез бомбички!

Да вервам ли

2019.06.08 | 21:42

12

Повече ми прилича на Тупордия и на Кьорфишек

2019.06.08 | 21:05

11

И това копеленце на 16 год.ще иде ли в затвора или ще се разболее

Иво

2019.06.08 | 18:14

7

Неговото семенце мръсно, долно, кирливо! Що не ми го покажете това келеменце, да го радикализирам аз как си знам! Нали и без това се е бил запътил към великите ловни полета. Така ше го "ремонтирам", че ше му избия сички видове исламщини от загубената тиква! Покажете ми го тоо смел лъв, да види той кон боб яде ли и магаре стока ли е! Едно време ва неговите години бачкахме и не мислехме за простотии! Абе, как не седна това келеме да измисли нещо добро и креативно за народа, а взел за бомби и самоубииства да мисли! В СЛУЧАИ, КАТО ТОЯ, БОЯ ОПРАВЯ И ВЪЗПИТАВА! БОЙ И У ЗАЛАТА! ДА СТАВА, КАТО АНДИ РУИЗ А НЕ КАТО......ТО КОЙ И ПОМНИ ИМЕНАТА НА ТИЯ

Ую

2019.06.08 | 20:43

10

Пу----ка майна.ти верва' ли на тази новина на Гешев?

Иван

2019.06.08 | 19:51

9

Смърт за турския урод

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.06.08 | 16:35

2

БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Умник Гюро

2019.06.08 | 19:06

8

Колеги да сте виждали Цвинокио.Дължи ми едни пари ,а не мога да го открия. Да не се крие във асансьора гада долен.

Бсп са педали

2019.06.08 | 17:04

5

Прав си е човека, заради червената мафия сме на тоя хал, защото всичко изкрадаха

комшията

2019.06.08 | 17:30

6

Е не бате, ти очакваше от лаборатория от типа на тия по сериалите ли ;)

Глупост

2019.06.08 | 16:57

4

СНИМАЛИ ГАРАЖ ИЛИ МАЗА СЪС ПРАЗНИ БУРКАНИ. ПАЛЯЧОВЦИ

asd

2019.06.08 | 16:44

3

само дето нито едно от тези неща не е забранено от закона и е общодостъпно

2019.06.08 | 16:26

1

Какво е това ? То същото изглежда и на комшията гаража

Добави коментар

Водещи новини