Двама души са задържани за незаконна сеч в местността ''Мара Врачанка"

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите в Берковица са задържали лица в момент на транспортиране на незаконна дървесина. Нарушението е констатирано след получен сигнал тази нощ около 1.30 часа в местността ''Мара Врачанка'', землището на село Борован, област Враца. Това съобщиха от Изпълнителна агенция по горите.

Проверяващите са установили четири лица, които транспортират дърва за огрев с четири каруци. Две от лицата са задържани, останалите успели да избягат. Органите на МВР са сигнализирани за установяване на нарушителите и провеждане на издирвателна операция за избягалите лица. Дървесината е била немаркирана и без превозни документи. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Задържани са конете, каруците, бензиномоторен трион и дървесината.

Това е вторият случай за по-малко от 12 часа, в който инспектори от РДГ Берковица залавят нарушители в горски територии. На 6 юни 2019 г. около 9.30 ч. при получен сигнал за местността ''Палековото'', землището на град Монтана, горски инспектори със съдействието на служители на РУ Монтана са установили нарушители, които транспортират с четири конски каруци дърва за огрев.

Общо за денонощието само при двата случая са задържани 8 коня, 8 каруци, бензиномоторен трион и около 6 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Коментари

  1. 2019.06.07 | 14:39

    Леле бащице ко стана.Децата немат топло,а ко ша прайм с циганката.Нема топло нема деца.

  2. 2019.06.07 | 13:55

    Хора??? Да бе, човекоподобни.

  3. 2019.06.07 | 13:41

    Смърт за крадливите мангали

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет