Предотвратиха въоръжен грабеж на пощенски клон в Пазарджик

  • 08 март 2012 14:13

  • 1168
  • 2
Предотвратиха въоръжен грабеж на пощенски клон в Пазарджик
©

Служители на Районно управление на „Полицията” в Пазарджик предотвратиха въоръжен грабеж. Това каза на специална пресконференция районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Работата по случая е започнала веднага след получен сигнал в РУП – Пазарджик, че няколко лица се подготвят да извършат въоръжени грабежи на територията на град Пазарджик. Един от обектите, предвиден за грабеж, е клон на пощенска станция в областния град, за да се вземат пенсиите на жителите. След получаването на сигнала е създадена и необходимата организация за работа, а целият състав на Криминална полиция работи по случая. Лицата, които са планирали въоръжените грабежи, са установени.

Снощи след 19.00 часа е предотвратен въоръжен грабеж на семейство. То е пристигнало в Пазарджик заради обява в интернет за кола „Пежо” на много ниска цена, която е поискало да купи. Семейството е пристигнало от Западна България заедно с детето си, което е на четири години. Служителите на полицията са прекратили грабежа преди той да бъде извършен. Заловени са четири лица, всичките на възраст между 18 и 20 години. Трима от задържаните са с криминално минало.

Иззети са като веществени доказателства два газови пистолета с боеприпаси, тениски, които са послужили на извършителите на грабежа да скрият лицата си, тиксо. В момента тече разследване, което е започнато в условия на неотложност. Продължава работата по случая, коментира Кацаров. Той уточни, че са използвани широк набор от доказателства и доказателствени средства, които предоставя законът, за да се документира тази престъпна дейност. Считаме, че към настоящия момент имаме всички основания да задържим лицата за 72 часа и да поискаме мярка „задържане под стража”, каза още прокурорът.

Последвайте канала на

1168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГРАЖДАНИНЪТ Х

2012.03.09 | 08:57

2
и все ще се намери някой доносник мамицата му

2012.03.08 | 14:44

1
http://www.clixsense.com/?4045661 спечелете лесни пари като кликвате върху реклами за не повече от 5 минути на ден

Добави коментар

Водещи новини