Стана ясно кой е полицаят, открил Стоян Зайков

  • 30 май 2019 16:39

  • 12314
  • 2
Стана ясно кой е полицаят, открил Стоян Зайков
© Булфото (архив)

Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е човекът, който пръв е забелязал издирвания Стоян Зайков, съобщава БНР. Заедно със свой колега те се опитали да задържат беглеца, който по думите им е открил стрелба.

Стоян Зайков е стрелял по двамата служители на Гранична полиция с ловна пушка 12-ти калибър. Те също са стреляли, за да локализират беглеца. След това той се е самоубил, твърдят от МВР.

Беше засечен тук в тази местност. При опит да бъде задържан той открива огън срещу колегите. Те са отговорили, но по-скоро с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите. Предприети са незабавни действия с екипи на СОБТ, Гранична полиция, група "Кобра" на СДВР, колегите от Национална полиция. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

При престрелката не са пострадали служители на МВР.

Зайков се е самоубил с един изстрел в тялото. За да разсеят всякакви съмнения, че служители на МВР са стреляли по него, случаят се поема от следовател, който трябва да изясни всички факти около акцията на полицията и смъртта на Зайков.

Разговарях със служителите. Според тях изстрелите, които са произвели не са били по посока на него, не са били с цел да го наранят, така че очакваме експертизите, каза министър Маринов.

Въпреки, че от ръководството на МВР бяха категорични, че техни служители не са стреляли по Зайков с цел да го убият, това трябва да бъде доказано и от следователите, които поемат разследването.

Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни. Преди това той преби и застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.30 | 18:46

2

Ако 10% от българите бяхте смели като Стоян сегашните крадци нямаше да ги има .Поздрави от един рязан .

Българин

2019.05.30 | 18:35

1

И защо не стрелят по него,след като е въоръжен,опасен и търсен за убийства?Като не забравяме и че е стрелял по полицаи,а??

Добави коментар

Водещи новини