МВР категорични: Спрямо Зайков не е употребявано оръжие или каквато и да било физическа сила

  • 30 май 2019 07:23

  • 7079
  • 4
© Булфото

Снощи заподозреният за извършването на две убийства в Костенец Стоян Зайков, който 20 дни се укриваше от полицията, беше открит в района на Долна баня.

Припомняме, след опит да бъде задържан, Зайков започва престрелка, полицаите му отвръщат с предупредителна стрелба, след което беглецът се е самоубива. 

"През 20-те дни Зайков се е движел постоянно - от Горна Василица до Долна Баня, в Свети Спас, където има няколко разбити къщи и по безспорен начин сме доказали неговото присъствие. Гранични патрули са го забелязали снощи, при което са били сформирани екипи за неговото задържане. Имало е предупредителни изстрели, спрямо него не е употребявано оръжие или каквато и да било физическа сила", категоричен бе на извънреден брифинг директорът на ОДМВР-София Николай Спасов.

"Раната на Зайков е в торса, около сърцето", каза още Спасов. По думите му самоубийството е извършено с 12-ти калибър, най-вероятно самоделка. "Полицаите не използват 12-ти калибър оръжие", коментира още директорът на ОДМВР-София.

"Нямаме данни Зайков да е контактувал с някого, но сме сигурни, че през цялото време е бил в района. Такъв беше анализът ни и доказателствата, които събирахме", заяви и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. "Имаше информация, че Стоян Зайков се укрива в гората. Следите, които намирахме в къщите, които е разбивал, за да си набавя храна, не бяха на едно място. Тактиката ни беше да създадем видими действия от една страна и постепенно свивахме обръча към Стоян Зайков. Случаят за нас не е приключил", каза още главният секретар на МВР.

"Бяхме взели мерки да гарантираме безопасността на гражданите на Костенец и на околните села. Нито за миг не сме напускали района и бяхме тук денонощно. Хората, които бяха застрашени, могат спокойно да се приберат", каза още Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7079 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
zF

2019.05.30 | 10:47

4

алоооооо, ръководството на МВР-престанете с тъпотиите да се обяснявате като девойки!!! Бил е въоръжен, убиец е със сигурност-дали сте го застреляли вие или той, няма значение!!! Свършили сте едно добро дело, стига се обяснявахте-затова сте органи на реда, и имате право да ползвате оръжие по предназначение!!! Милиони на година се дават за закупувнае на оръжие за службите, затова имате оръжия-за да ги ползвате!!! Точка и стига обяснения!!!БРАВО

2019.05.30 | 10:28

3

Всичко показваше че така ще завърши
Историята със заека .
Трябвало по рано да го вкарат в дранголника за да му дойде акъла и тези хора щяха да живи ,които е убил.

Киро It

2019.05.30 | 10:05

2

А би трябвало да бъде надупчен. Щяхме да го хрантутиме с години ако беше жив. Добра работа на всички.

2019.05.30 | 08:09

1

Ако полицията го е убила,златен медал за тоя който го е направил

Добави коментар

Водещи новини