Сигнал за бомба спря делата в Съдебната палата в Пловдив

Сигнал за бомба спря тази сутрин делата в Съдебната палата в Пловдив, пише Монитор.

Сигналът е бил получен около 7,45 часа сутринта и бил за поставено взривно устройство в близост до съда. Хората от сградата били евакуирани, а делата и мерките за неотклонение били отложени временно. Целта е да се провери дали помещенията са безопасни. "Всички ни изведоха от съда, затвориха вратите и на мястото има доста полицаи", обясниха за Агенция Монитор адвокати. 

Към 9,30 часа от полицията в Пловдив уточниха, че към този час в сградата на Съдебната палата и в района около нея нямало открити съмнителни пакети и багажи. Въпреки това действията по претърсването на мястото продължават. 

След получения сигнал е била извършена евакуация на служителите, които са били към този момент в Съдебната палата, съобщиха оттам в 9,30 часа. Извършена е проверка от служители на полицията и ОЗ "Охрана". Взривно устройство не е било открито. Подписан е протокол. Към този момент съдебните заседания вървят по график, като има малко закъснение единствено на делата, насрочени за 9.00 часа, уточниха от Съдебната палата в града.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет