Удариха депо за контрабандни цигари в "Надежда"

  • 07 март 2012 15:13

  • 967
  • 0
Удариха депо за контрабандни цигари в "Надежда"
©

Служители митническо разследване и разузнаване на митница Столична са извършили поредица проверки на търговски обекти в столичния квартал „Надежда”. Общото количество на задържаните цигари е 1899 кутии, съобщиха от Агенция „Митници”.

В един от случаите е констатирано, че в търговски обект се продават цигари без бандерол, както и цигари с бандерол, за които собственикът не е успял да представи редовно издадено разрешително за продажба на тютюневи изделия. Освен липсата на разрешително, търговецът оказал съпротива при проверката и първоначално не допускал митничарите в обекта.

В гаражно помещение в непосредствена близост до същия магазин, в специално пригодена стая за съхранение на тютюневи изделия, митничарите са открили скрит в тъмното гражданин. Около него били наредени общо 1646 кутии цигари от разнородни марки. Всички кутии са били без бандерол. След констатация на нарушението в случая е взел участие разследващ митнически инспектор, които е провел разпит на място и образувал досъдебно производство

Намерените цигарите са иззети като веществено доказателство. По-рано сутринта, отново в „Надежда”, при внезапна проверка на втори търговски обект служителите на „Митническо разузнаване и разследване” са задържали общо 253 кутии цигари разнородни марки.

Последвайте канала на

Novini.bg
967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини