30 000 кг тютюн за наргиле без документи са задържани в района на ГКПП „Дунав мост 2“ и София

  • 17 май 2019 10:56

  • 420
  • 0
30 000 кг тютюн за наргиле без документи са задържани в района на ГКПП „Дунав мост 2“ и София
© Агенция Митници

Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) в района на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин и в склад в София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На 02 май 2019 г. около 16.00 часа в района на „Дунав мост" при Видин служители от ГД МРР отклонили за проверка товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. По думите на двамата шофьори – единият с португалски, а другият - с албански документи за самоличност, товарът представлявал сушени плодове. При сканиране с рентген е установено изображение, което не отговаряло на обявената стока, а при последвалата физическа проверка митническите служители намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле.

Незабавно служители от ГД МРР в София провеждат оперативно-издирвателни мероприятия и установяват мястото на товарене на стоката - нает склад на територията на столицата, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. Към момента на проверката в склада са установени още 15 744 кг тютюн за наргиле без бандерол.

А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, марка MAYFАIR, без бандерол за платен акциз.
Образувани са досъдебни производства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини