235 тираджии с глоби за превишена скорост след акция на TISPOL

  • 06 март 2012 16:56

  • 2859
  • 2
235 тираджии с глоби за превишена скорост след акция на TISPOL
©

Кампания за контрол на товарните автомобили се проведе на територията на страната по линия на TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.

235 са наказанията за превишена скорост, 25 водачи са управлявали товарни автомобили след употреба на алкохол.

В края на февруари служители на отдел „Пътна полиция” при ГД „Охранителна полиция” проведоха 7-дневна кампания за контрол на товарните автомобили на територията на цялата страна. TISPOL - Европейската организация на службите на пътна полиция, е инициатор на кампанията, а нейната цел е подобряване безопасността на движението и предприемане на ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и пътнотранспортните произшествия, причинявани от водачите на товарни автомобили. В акцията участваха всички страни-членки на Европейския съюз.

Извършени бяха съвместни проверки от екипи от служители на „Пътна полиция” и Регионалните дирекции “Автомобилна администрация” при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на кампанията на територията на България са проверени общо 9399 товарни автомобила, от тях 8663 с българска регистрация и 733 - с чужда, като са установени общо 1975 нарушения. По време на проверките са констатирани 235 случая на превишаване на разрешената скорост; 25 водачи са управлявали товарни автомобили след употреба на алкохол; 257 водачи са използвали обезопасителни колани. Установени са също 34 тахографски нарушения, като 3 от тях са свързани с манипулиране на уредите; 17 превишавания на разрешените часове за шофиране и едно нарушение свързано с претоварване на автомобилите. В 26 случая товарите не са били обезопасени. Констатирани са 473 случая на нередовни документи (на водач, на превозно средство или превозвач) и 265 автомобила са били технически неизправни. Нарушаване на правилата за превоз на опасни товари е констатирано при два товарни автомобила.

Провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички европейски страни имат изразен превантивен ефект и оказват положително въздействие върху поведението на водачите, отчитат от TISPOL.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2859 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
op

2012.04.05 | 14:51

2
Направете магистрали в цяла България, а ни проверявайте колкото си искате тогава!

2012.03.07 | 01:56

1
Не маистрали самолети да ни дадат пак ще се изтрепаме като караме пияни

Добави коментар

Водещи новини