Митничари откриха 720 литра ракия и меден казан в къща в Куклен

  • 06 март 2012 14:58

  • 3865
  • 2
Митничари откриха 720 литра ракия и меден казан в къща в Куклен
©

720 литра ракия и меден казан за изваряване бяха открити от митническа мобилна група в частен имот в град Куклен, съобщиха от Агенция „Митници”.

При проверка на екип от Митница Пловдив по информация на ТЗБОП в града, митничарите установили меден казан за производство на алкохол. Казанът бил трайно монтиран в обособена част на двора на частен дом. При огледа на имота са открити още дървени палети с пластмасови и стъклени туби и бутилки. Оказало, че всички те са пълни с алкохол – ракия с общо количество 720 литра.

Лицето, собственик на алкохола и казана, обяснило пред митничарите, че хобито му е да произвежда ракия като експериментира с различни видове плодове и винени дестилати. Тъй като той не сметнал за нужно да регистрира „хобито” си според изискванията на Закона за акцизите като малък обект за дестилиране, алкохолът е конфискуван, казанът ще бъде отнет в полза на държавата, а собственикът е заплашен от ефективна присъда.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

3865 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.12 | 10:29

2
И сега какво ще показваме мускули на бедния народец. Вземете да вьрнете на дьржавата откраднатите милиони от народа да вкарате мафиотите в затвора а не да извивате още отруденият народ. Този производител поне няма да трови пияниците защото продукцията не му е менте.
Наталия

2012.03.11 | 12:36

1
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM

Добави коментар

Водещи новини