Задържаха над 900 000 къса цигари без бандерол

939 760 къса нелегални цигари са задържани от митнически служители при две проверки в частни имоти в София и Перник, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

7500 кутии нелегални цигари са задържали митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на столичния кв. „Обеля“. На 9 април 2019 г. митническите служители установили две лица, които товарят в лек автомобил чували, явно съдържащи кашони. При проверка се установило, че в автомобила вече са натоварени три кашона, обвити в чували и съдържащи общо 1500 кутии цигари без бандерол с марката "KARELIA blue" и с надписи "DUTY FREE". За случая е уведомен разследващ митнически инспектор. При проведени процесуално-следствени действия на адрес, пред който е бил паркиран автомобила, са открити още 6000 кутии цигари, опаковани в 12 кашона. Общото количество на откритите цигари е 150 000 къса.

На 10 април 2019 г. при друга проверка, митническите служители проверяват частен имот в Перник, при която установяват в помещенията на приземния етаж и гаража на къщата наличие на множество кашони, съдържащи 39 488 кутии (789 760 къса) с цигари без бандерол, с търговска марка „GR“.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет