Митничари спипаха контрабандни агропрепарати, злато и цигари на "Капитан Андреево"

Общо 120 литра контрабандни препарати за растителна защита, над половин килограм злато и безакцизни цигари откриха и задържаха митническите служители на пункта "Капитан Андреево" при проверка на два товарни автомобила, съобщиха от Агенцията "Митници".

Агрохимикалите са били открити при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната ни от Турция. По метода "анализ на риска" митническите служители селектират камиона за щателна проверка. При нея са били открити 60 бутилки със 120 литра препарати за растителна защита. В хода на проверката са били намерени и 70 кутии цигари без акцизен бандерол.

При инспекция на друг товарен автомобил, с румънска регистрация, митническите служители откриват 549,30 грама златни изделия - бижута, слитък и плочка, укрити на три места в шофьорската кабина. Според експертиза на вещо лице, 14-каратовото злато е на стойност близо 30 000 лева.

Контрабандните препарати за растителна защита, златните бижута и цигарите са били задържани. Неотговарящите на изискванията препарати са били предадени с протокол на БАБХ.

На шофьорите са били съставени актове по Закона за митниците, образувани са и административнонаказателни производства. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет