Рецидивист плаши с убийство братовчед си

  • 05 март 2012 14:39

  • 903
  • 1
Рецидивист плаши с убийство братовчед си
©

Рецидивист, изнудвал и заплашвал с убийство свой роднина, бил задържан след бързата реакция на полицаи от Първо районно управление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Известният на органите на реда Д.Б. остава в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 213 А ал.3 т.7 вр. ал.1 вр. чл.29Б от НК. На 1 март в полицията дошъл 63-годишен мъж, който разказал, че братовчед му Д.Б. на 27 години от Златица се обадил по телефона, изнудвал го за пари и го заплашил, че ще го „изкорми”. Човекът се притеснил сериозно, тъй като преди година и половина станал жертва на въоръжен грабеж. Тогава Д.Б. нахлул в дома му със свои съучастници, нанесли му жесток побой и отмъкнали 30 000 лева. Потърпевшият получил средна телесна повреда и наскоро Софийският градски съд осъдил нападателя на девет години лишаване от свобода.

Междувременно братовчедът платил гаранцията и обжалвал присъдата. Докато бил на свобода, решил отново да рекетира и тормози роднината. Няколко пъти посещавал обекти за химическо чистене, негова собственост и принуждавал касиерките да му дават пари. Д.Б. бил заловен от служителите на реда в центъра на столицата пред един от търговските обекти на потърпевшия. Д.Б. е регистриран за серия противозаконни отнемания на автомобили, грабежи, притежание на дрога, кражби, осъждан многократно. Рецидивистът е задържан за 72 часа в местното районно управление, а материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура. Д.Б. е привлечен в качеството на обвиняем.

Последвайте канала на

Novini.bg
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Месечен доход без риск и вложения!

2012.03.06 | 09:30

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!След регистрацията ще получите мейл на български език с кратки съвети!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех!Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72

Добави коментар

Водещи новини