Задържаха рецидивист при спецакция в София

  • 05 март 2012 14:30

  • 1084
  • 1
Задържаха рецидивист при спецакция в София
©

Грабител-рецидивист е задържан при спецакция на полицаи от Девето районно управление и криминалисти от секторите „Грабежи” и ”Улична престъпност” на столичната дирекция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

23-годишният В.К. от с. Иваняне е в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК. На 16 февруари в полицията сигнализирала столичанка от ж.к. „Люлин”, тя разказала за нападение и грабеж на дамската й чанта пред мебелна къща в Четвърти микрорайон. В чантата имало документи, два мобилни телефона и 50 лева.

Докато криминалистите беседвали с потърпевшата, пристигнала още една жена, ограбена по идентичен начин на същото място – тя се разделила с дамската чанта с лични и служебни документи, ключове от апартамент, мобилен телефон и 235 лева. Според жертвите извършителят на престъпленията действа брутално - блъскал ги силно, издърпвал дамските им чанти, изваждал нож, прерязвал дръжките и изчезвал. От лицето му се виждали само очите, тъй като бил облечен със специално скиорско яке, казали ограбените. Третото престъпление било извършено на 29 февруари вечерта пред блок в същия квартал. Тогава грабителят действал още по дръзко - нанесъл няколко удара по главата на 30-годишната жертва и избягал с чантата с документи, мобилен телефон и 100 лева.

След анализ на ситуацията криминалистите започнали активно наблюдение в района, където станали двата инцидента. Междувременно получили информация за мъж от криминалния контингент, който предлагал вещи - обект на грабеж, в заложни къщи. В петък следобед при акция в пети микрорайон, авторът на престъпленията бил заловен от служителите на реда и задържан за 24 часа в Девето районно управление. В носения от него сак били открити ключове от апартаментите на жертвите, козметика и други вещи, отнети при грабежите. При проверки на две заложни къщи в ж.к. „Люлин” били иззети и два мобилни телефона, пласирани от грабителя.

Известният на полицията за притежание на наркотици, противозаконно отнемане на моторно превозно средство, грабежи и кражби В.К. е осъждан. Материалите по случаите били докладвани на Софийска районна прокуратура, която му повдигнала обвинение за престъпление по чл. 198 от НК. Задържаният остава в ареста за 72 часа. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на В.К.

Последвайте канала на

1084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Месечен доход без риск и вложения!

2012.03.06 | 09:14

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!След регистрацията ще получите мейл на български език с кратки съвети!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех!Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72

Добави коментар

Водещи новини