ГДБОП удари иманяри продавали монети

  • 05 март 2012 13:21

  • 2981
  • 0
ГДБОП удари иманяри продавали монети
©

Служители на ГДБОП иззеха ценни монети след акция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преди нея е било извършено координирано разследване на информация за незаконна дейност на територията на областите Русе, Велико Търново и Пловдив.

Разследващите са започнали работа след информация за досъдебни производства, образувани за предлагане за продажба на културно-исторически ценности чрез интернет сайт. При извършените претърсвания на шест адреса и в един търговски обект в Русе, ползвани от двама мъже на 24 и 28 години, служители от сектора за борба с организираната престъпност в Русе и от Областната дирекция на МВР иззели 8 златни антични и средновековни монети, 5 компютърни конфигурации и мобилни телефона.

В операция се включили и колегите им от звеното на ГДБОП в Пловдив, които открили 119 антични монети от различни исторически периоди и компютърна конфигурация. При претърсване на три адреса, предприето от служителите на Отдел „БОП"-Велико Търново, също е иззета компютърна конфигурация.

Последвайте канала на

Novini.bg
2981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини