Две въоръжени нападения срещу магазини в Лом само за вечер

  • 10 април 2019 13:23

  • 549
  • 0
Две въоръжени нападения срещу магазини в Лом само за вечер
© Pixabay

Две въоръжени нападения в денонощни магазини са извършени в Лом само за една вечер. И двете са станали снощи в рамките на час и половина, като засега за тях вече има един задържан заподозрян.

На 09.04.2019 г. около 22:12 ч. маскиран, въоръжен с пистолет, влязъл в денонощен магазин в гр. Лом, собственост на фирма  с 66-годишен управител от крайдунавския град, работещ в магазина. Нападателят насочил срещу продавача пистолета и поискал да му бъдат предоставени парите от оборота. Управителят отказал да се подчини и активирал паник бутон за охрана на магазина, след което нападателят се оттеглил в неизвестна посока.

Същата нощ, около 23:30 ч. маскиран, въоръжен с пистолет, влязъл в денонощен магазин в гр. Лом, собственост на фирма. В момента на нападението в обекта се намирал 42-годишен продавач-консултант от крайдунавския град. Маскираният го заплашил с пистолета и го принудил да му предаде оборота на магазина в размер на 200 лева и 100 евро, след което се оттеглил в неизвестна посока, съобщават от ОДМВР-Монтана.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК.  

По случая в РУ Лом има задържан заподозрян извършител.

Последвайте канала на

Владимир Василев
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини