Младен Маринов: СДВР отчита 9% спад на регистрираните престъпления през 2018 г.

  • 02 април 2019 12:06

  • 350
  • 1
©

През 2019 година ни предстоят два вида избори – за Европейски парламент и местни избори. Това е предизвикателство пред СДВР. Основната ни задача е да създадем условия за гарантиране на нормален обществен ред и да не допускаме престъпления срещу изборните права на гражданите. Това каза министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на отчета на дейността на СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

Той отчете, че през 2018 година има намаление на регистрирани извършени престъпления с 9% и леко увеличение на разкриваемостта им - с 2%.

Предстои вкарването в работен режим на 85 нови автомобила. Това ще повиши ефективността на униформените екипи.

Обърнах внимание на пътната безопасност. София е град с изключително много автомобили. Пловдив се очертава като един град, който има сериозни проблеми с пътната безопасност. През седмицата София се пълни с приходящи автомобили. Беше отчетена изключително добра координация със Столична община. Съдействаме си и реагираме незабавно, заяви Маринов.

Главният секретарна МВР Ивайло Иванов добави, че с 14 повече са се увеличили загиналите при ПТП. В София пътните полицаи са много ангажирани. Голяма част от състава на Пътна полиция трябва да бъдат обезпечени с необходимите технически средства. Голяма част от произшествията се дължат на неспазването на елементарни правила за движение. Той призова всички да са по-внимателни и толерантни на пътя.

Като положителна тенденция, той отчете, че в София за миналата година няма нито едно загинало дете.

Общо разкритите за м.г. престъпления в столицата са малко над 34%, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев след отчета на дирекцията.

Мая Йорданова
350 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
дас

2019.04.02 | 12:40

1

ами регистрирайте бе тъпоъгълник. да не са свършили???

Добави коментар

Водещи новини