Откриха и второто момиче, избягало от социален дом в Перник

  • 03 март 2012 13:18

  • 940
  • 1
Откриха и второто момиче, избягало от социален дом в Перник
©

Криминалисти от СДВР и ОДМВР – Перник издириха и второто момиче, избягало от социалния дом в пернишкия кв. “Калкас”.

15-годишната Л.Н. ще бъде поставена под 48-часова полицейска закрила, след което ще бъде настанена в социално заведение.

На 12 февруари тази година в ОДМВР – Перник е подаден сигнал за две момичета на 15-годишна възраст, които са напуснали дома за временно настаняване в кв. “Калкас”. Незабавно са предприети мерки за издирването им, като на следващия ден децата са били обявени за общодържавно издирване. За бягството са уведомени СДВР, ОДМВР-Бургас, Хасково, Благоевград и Пазарджик поради постъпила информация, че децата са в някой от тези райони. Социалните служби в Перник също се включили в съвместната работа по издирването им.

След непрекъсната и целенасочена работа, на 21 февруари е намерена Я.Д. на територията на Второ РУП – СДВР. Девойката е била поставена под 48-часова полицейска закрила в Първо РУП – ОДМВР-Перник и с нея са работили служители от Детска педагогическа стая и социални работници. След този срок, тя е била настанена в специализирано социално заведение.

Полицейските служители продължили издирването на второто момиче. Вчера, съвместно с колеги от Второ РУП – СДВР Л.Н. е открита в района на столичната централна гара. Днес девойката ще бъде поставена под 48-часова полицейска закрила и на 5 март ще се търси възможност за настаняването й в специализирано социално заведение, различно от това, в което е настанено първото момиче.

Последвайте канала на

Десислава Станева
940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2012.03.04 | 10:14

1
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1

Добави коментар

Водещи новини