150 килограма риба е извадена от бракониерски мрежи в язовир "Ястребино"

Близо 150 кг риба е извадена от бракониерски мрежи във водите на язовир "Ястребино" край Антоново. Успешната акция на доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/ е била снощи, а рибата е върната във водоема, разказа ръководителят на клона на ЦРОО в Ястребино Шенол Хасанов.

Екипът на доброволците е провел две поредни нощни охранителни акции на язовира. На втората, при обход с лодка, се натъкват на бракониерска мрежа с дължина около 100 метра, поставена в "ръкава" под село Трескавец. От нея са извадени близо 150 кг риба от вида шаран, щука и каракуда.

"Удовлетворени сме, защото спасихме рибата, а голяма част от нея бе пълна с хайвер. Повечето екземпляри бяха с трофейни размери", допълни Хасанов. По думите му доброволците са извадили шарани с тегло от два до 10 кг, бели риби до 4 кг, имало е и каракуди с впечатляващи за вида размери.

Извадената бракониерска мрежа е унищожена.

Доброволците от ЦРОО-Ястребино организират на 24 март почистване на язовира. Създадена е организация, очакват подкрепа от колеги, както и от риболовци-любители. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от района на водоема.

Коментари

  1. 2019.03.19 | 11:14

    Знаем ги тия доброволци.. - извадят една мрежа, пък приберат 10..:))))

  2. 2019.03.19 | 11:04

    Отново мангали

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет