Разследващ журналист: Георги Семерджиев е дясната ръка на Брендо

  • 16 март 2019 18:10

  • 4375
  • 6
Разследващ журналист: Георги Семерджиев е дясната ръка на Брендо
©

"Публична тайна е, че Георги Семерджиев е дясната ръка на Брендо. Връзката с Ветко Арабаджиев може да е единствено престъпен бизнес, като пране на пари в хотели и т.н. Иначе официална връзка няма. При Брендо и Арабаджиеви няма официална връзка, както с Банев, например". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" разследващият журналист Стефан Ташев по повод задържането на Ветко и Маринела Арабаджиеви именно в къщата на Георги Семерджиев в Испания.

"Носи се като слух, че Брендо контролира най-големия хотел на Арабаджиеви, но това не може да го твърдим със сигурност", допълни Ташев.

"Докато Евелин Банев бе издирван с влезли в сила присъди в три държави този човек успя да купи и хотел "Рила". Не знам дали му е паднала короната. Нямам представа кой работи за него – дали е Семерджиев и други. Брендо не се движи по мутренската линия, а по тази на белите якички. Не се занимава с рекет, побои и т.н. Но пък продава наркотици през италианската мафия. Едва ли всеки може да прави подобно нещо", каза журналистът.

Той обясни, че всичко започва по тополовградска линия с измами с ДДС, а след това прераства в мащабна контрабанда на наркотици. "Публична тайна е, че наркотрафикът през България се контролира от албанско-косоварска мафия. Там с участие и на българи, и сърби. Но пред тази мафия всякакви британци и такива бледнеят. И в тази организация е и Брендо. И говорим за тонове наркотици", добави журналистът.

Той припомни, че дъщерята на Брендо бе отвлечена, а впоследствие с посредничеството на Семерджиев, известен и като Жоро Шопа. Последният пък два пъти оцеля след атентати. Той разказа и за интересни взаимовръзки. "Арабаджиев стартира бизнеса си с Илия Павлов. След което Арабаджиев успя да му го вземе. Двамата се съдиха и разстрелът на Павлов прекрати всичко. Арабаджиев и Банев имаха общ самолет, след което се скараха. Вълчо Арабаджиев е бивш агент на ДС. Вербуван няколко месеца преди 89-а. Служител на месокомбинат. Очевидно е, че някой е инвестирал в него", каза Стефан Ташев и очерта връзки на Ветко Арабаджиев и на Николай Банев с БСП.

Той прогнозира и смяна на караула по върховете на престъпните организации. "Очевидно е, че идват промяна. Идват доста по-образовани и интелигентни хора, които поемат тези неща", заяви разследващият журналист.

Мая Йорданова
4375 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Pesho

2019.03.16 | 21:20

6

Всичко е измама!!!

Умник Гюро

2019.03.16 | 19:21

3

Всички пипала водят към един център: бившата Държавна сигурност, БКП/БСП и съветско-руските тайни служби.

Сат@НАТО вън !

2019.03.16 | 21:10

5

Драги ми Гюро!
По всичко личи,че не си никакъв умник,напротив - доста си прост и отгоре на това - кух като лейка , щом главата ти ражда такива "умни"мисли за Велика Русия!
Явно, като малък си чел само написаното върху стените на училищната тоалетна.

Оцеляващ българин

2019.03.16 | 21:01

4

"Идват по-образовани и по-интелегентни...".Дрън,друн!Ще ме убеждава тоя,че Цвък Молитвата бил интелегентен и образован!?
Просто човекът си има Държава и "шпиц-команда", поне до следващите избори.После я беж при господарите от "Козяк",я в Централния!

този "разследващ" джендър

2019.03.16 | 18:27

2

да ни разкаже за ТИКВАТА - ЦВИНОКИО и продажбата на наркотици. КАК БРЕНДО, БЕШЕ ОСВОБОДЕН ОТ ЗАТВОРА СРЕЩУ ПОДПИСКА?

дкмс

2019.03.16 | 18:24

1

това е БГ бизнеса....лайняните комунистически отрочета и монополи във всяка област...., а пехливанина се бие в гърдите, каква икономика имаме....

Добави коментар

Водещи новини