Главният секретар на МВР с подробности за задържаните от НОИ-Силистра

  • 08 март 2019 12:13

  • 4088
  • 3
Главният секретар на МВР с подробности за задържаните от НОИ-Силистра
© Novini.bg (архив)

Над 10 души, сред които и началникът на НОИ-Силистра, са задържани за фалшиви ТЕЛК-ови решения и фалшиви документи за осигуряване на пенсия. Това обяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов по време на брифинг в Бургас, предаде Радио "Фокус".

По думите на Ивайло Иванов акцията се провежда на територията на Силистра и София.

,,Колеги от ГД "Борба с организираната престъпност" и от ОДМВР-Силистра под ръководството на Специализираната прокуратура извършват в момента процесуално-следствени действия и до този момент има задържани над 10 човека'', заяви още главният секретар на МВР. По думите му акцията е стартирала сутринта и е свързана с източване на бюджета на НОИ. Той добави, че става въпрос за фалшиви ТЕЛК-ови решения и фалшиви документи за осигуряване на пенсия.

По думите на главен комисар Ивайло Иванов процесуално-следствените действия са на прекалено ранен етап и в утрешния ден представители на ГДБОП и от ОДМВР-Силистра ще дадат повече подробности.

,,След като бъде направен анализ на събраните доказателства, ще бъде взето решение на кои хора ще бъде повдигнато обвинение и ще бъдат привлечени като обвиняеми'', заяви главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4088 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
4EPA

2019.03.09 | 09:59

3

KOGA SHTE IMA EFEKTIVNI PRISADI

111

2019.03.08 | 14:14

2

Време е да проверят и Перник.

боби

2019.03.08 | 12:52

1

Това с фалшивият трудов стаж и категории не е нито от вчера, нито от днес, а много отдавна! Служебни лица на високи постове в НОИ вършат тези престъпления и източват бюджета! Отдавна се знае, но дотам! Показни акции на ГЕРБ!

Добави коментар

Водещи новини