Разбиха незаконен цех за производство на боеприпаси

  • 08 март 2019 10:11

  • 854
  • 2
Разбиха незаконен цех за производство на боеприпаси
© МВР

При проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп, в условията на неотложност, е извършено претърсване на два адреса в Пирдоп и един в с. Чавдар, обитавани от 52-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В мазето на единия имот е открито помещение, пригодено за незаконно производство на боеприпаси и оборудвано със съответните машини за целта. На друг от проверените адреси са установени 72 ловни трофея- от сръндак, благороден елен, дива коза, муфлон, вълк и елен лопатар, иззети по надлежния ред от служители на Изпълнителна агенция по горите, като на собственика са съставени 11 акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Иззети са също така две незаконни нарезни дългоцевни оръжия, шумозаглушител, затвор за огнестрелно оръжие, 1289 боеприпаса различен калибър, 10 бутилки с черен барут, 2600 капсули.

52- годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АМАТЬОРИ

2019.03.08 | 10:55

1

Филипе, кажи на оръжейните „специалисти“ да върнат в музея 10-те бутилки с ЧЕРЕН БАРУТ, защото не виждам муниции от показаните на картинката да се комплектуват с ЧЕРЕН БАРУТ!

С димен(черен) барут се пълнят само сватбарски муниции!

2019.03.08 | 11:00

2

да му го върнат тогава, той е невинен чилякът

Добави коментар

Водещи новини