От полицията разкриха подробности за разкритата подземна наркооранжерия в София

  • 08 март 2019 08:25

  • 1697
  • 0
От полицията разкриха подробности за разкритата подземна наркооранжерия в София
© МВР

Реализирахме операцията на 6 март, на територията на София. В нея участваха служители на сектор "Наркотици" в ГДНП и Специализирани полицейски сили на Дирекция "Жандармерия".

Това каза пред камерата на БТВ заместник-началникът на "Криминална полиция" към Главна дирекция „Национална полиция“ Димитър Кошов по повод разкритата подземна наркооранжерия в София. "В хода на операцията са установени двама мъже, на 35 и на 38 години, и 63-годишна жена - собственици на имота, под който е било изградено съоръжението. До подземната оранжерия се е достигало през 40-метров въздухоотвод, с размери 45 на 45 см, прокаран под имота на тримата. В оранжерията е имало три помещения. Две от тях са използвани за отглеждане на марихуаната, а третото за изсушаване на стоката. Въздухоотводът е служил за отвеждане на миризмата. Основният организатор на оранжерията е имал много добра подготовка - изпомпвал е подпочвена вода, сложил е ароматизатори, за да не се усеща специфичната миризма на марихуаната. Помещението е било оборудвано с осветление и други високотехнологични приспособления за отглеждане на марихуана. Открихме още множество чували с тор и везни", разкри Кошов.

"Нямаме данни тази лаборатория да е свързана с организираната престъпност. По-скоро е самоинициатива, а марихуаната е била предназначена за вътрешния пазар. В оранжерията открихме над 324 растения в саксии. Възрастната жена най-вероятно е знаела за подземната оранжерия. Тя е майка на двамата мъже. На тях са наложени мерки "парична гаранция", като на 35-годишния е повдигнато обвинение по чл. 354 а. Те са познати на полицията, но нямаме данни да са осъждани. За последната година сме задържали един тон и 40 кг марихуана", каза още Димитър Кошов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини