Мъж стреля по домашни котки в Сливен

  • 05 март 2019 07:57

  • 2448
  • 1
Мъж стреля по домашни котки в Сливен
© Pixabay

Неизвестен стрелец гърми с въздушна пушка по домашни котки в Сливен. Животните са спасени след операции, а стопаните им искат стрелеца да бъде заловен. Те се притесняват не само за живота на любимците си, но и за своята сигурност, предава БТВ.

След няколко тежки операции домашният любимец на семейство Попови е спасен. Животното е пострадало след стрелба с въздушна пушка в сливенския квартал „Речица”.  Жената разказва, че гледат котките в къщи, но преди няколко дни заради хубавото време ги оставили на двора.

"Излязоха и към 10 и половина моят мъж вика ,ела да видиш котето, мъжкото е със счупено краче. И аз като го вдигнах – целият беше кървав, направо започна да тече кръв", разказва Марийка Попова, собственик на простреляното животно.

Докато пътуват към кабинета на ветеринаря, неизвестния засега стрелец ранява и котката на съседите.

Пламена Живкова също е собственик на прострелян домашен любимец.  "Има около нас стрелец , има и други домашни любимци и се притесняваме за тях, не може да се стреля в населено място", посочва тя.

Инцидентът се повтаря и на следващия ден. Последната жертва на стрелбата също се озовава в  кабинета на доктор Мирослав Кожлеев.Той успява да спаси всички простреляни животни.

 "Куршумът е влязъл през гръдната кост и е излязъл през шията...Явно имат стрелец комшия, който не им цени живота и ги стреля. Предните две ги е стрелял в сърцето, имат счупени лакътни кости и рани в гърдите.. Стреляно е с въздушна пушка. В България е масово явление", обяснява ветеринарният лекар д-р Мирослав Кожлеев.

Лекарят разказва,че агресията се прехвърля от животните и върху хората. Той си спомня, чу преди години е имало и простреляна жена, която хранила бездомните животни.

Стрелецът от квартал „Речица” остава анонимен, въпреки че двете семейства са подали сигнал в полицията, която ще извърши проверка по случая. Инцидентите са основна тема в квартала и хората живеят в страх.

Последвайте канала на

Novini.bg
2448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тодо

2019.03.05 | 08:15

1

всички полицаи,зоополицаи,които не са работили за залавянето и унищожаването на злото,наречено стрелец,в затвора,там им е мястото.

Добави коментар

Водещи новини