Афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област

  • 03 март 2019 20:40

  • 3928
  • 1
Афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област
© Pixabay

Афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област. На колко души са издадени документи, без да имат право на това и кой е виновен, ще отговарят тепърва прокуратурата и Вътрешна сигурност, съобщи БТВ.

За издаването на шофьорска книжка са необходими завършен курс, успешно положен изпит пред автомобилна инспекция и диплома.

Оказва се, че от 2016 до 2018 година в Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в последствие е доказано, че нямат необходимите документи. Схемата била засечена миналото лято.

Създава електронно фалшиво досие в системата и негова база се издава свидетелство. Вече при проверката се установява липсата на хартиен носител. Примерно липса на диплома, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ”, казва Комисар Ивайло Александров, началник отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР.

Къде са хората, които са се сдобили с фалшивите документи, МВР не знае.

Според вътрешната проверка в дирекцията, която свършва на 6 ноември, на 12 души са издадени книжки, без да имат право и трябва да им бъдат взети. Решено е още материалите да бъдат дадени в районната прокуратура и Вътрешна сигурност. При обвинението материалите са постъпили на 14 февруари, почти 4 месеца след края на проверката.

Последвайте канала на

Novini.bg
3928 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
QQQQ

2019.03.03 | 22:20

1

В ТАЗИ КОЧИНА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ ОПРАВИЯ НЯМА ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТИ ХОРА МАФИОТИ.ПОСТОЯННО АФЕРИ ЗА КНИЖКИ А ПЪК НЯМА ЕДИН ГЕРБЕРСКИ БОКЛУК ВЪВ ЗАТВОРА !!ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ РЪКОВОДНИТЕ КАДРИ ШЕФОВЕ НАЧАЛНИЦИ СА ОТ ГРОБ.Е КАК ДА СЕ ПРЕСЕКАТ ТЕЗИ КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ .-ТЕЗИ КРАДАТ ОТ ВСИЧКО ДОРИ И ОТ КЕНЕФИТЕ НА ЦУМ !!!

Добави коментар

Водещи новини