Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама в Плевен

  • 25 февруари 2019 14:27

  • 493
  • 0
Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама в Плевен
© Pixabay

Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама. Това съобщиха от ОДМВР - Плевен.

В полицията в Левски е постъпил сигнал за извършена телефонна измама в село Аспарухово на 7 февруари 2019 година в 19.20 часа. За времето от 18.00 часа до 19.10 часа същия ден 85-годишна жена е получила обаждане на стационарен телефон от жена, която се е представила за дъщеря ѝ и поискала пари за операция. Обяснението било, че е гръмнал бойлер и е пострадала. После мъжки глас е заявил, че е доктор и парите трябват спешно, за което ще дойде човек да ги вземе. Потърпевшата събира сумата от около 800 лева и ги сложила ги в прозрачен плик.

Предала ги на непознат на улицата пред дома си. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Левски. Образувано досъдебно производство.

От проведените оперативни действия служители на сестор "ПКП" при ОДМВР - Плевен и РУ - Левски са установили извършителят на измамата – 45-годишен от село Градище.

Той е привлечен като обвиняем, прави пълни самопризнания и е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Левски. Сумата от 800 лв, която е взета при измамата, е възстановена от извършителя и е на съхранение в полицията. Работата продължава от разследващ полицай.

Последвайте канала на

Novini.bg
493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини