И ГДБОП се бори срещу Anonymous

  • 29 февруари 2012 15:08

  • 1681
  • 5
И ГДБОП се бори срещу Anonymous
©

И нашите спецслужби се включиха в борбата срещу ГДБОП.Служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП в координация с отдел „Европол” на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” участваха в провеждането на международна операция срещу членове на международната хакерска група „Anonymous”.

Операцията бе проведена на територията на Испания, Чехия и България, и е координирана от Европол. В хода на акцията е установено, че членове на клона на „Anonymous” в Испания използвали сървъри, намиращи се в България и Чехия, за да комуникират и организират престъпната си дейност в криптирани чат-канали. Арестувани са четирима членове на „Anonymous” в Испания.

В средата на февруари 2012 г. служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” са извършили компютърно-разузнавателни действия и са установили, че криптиран чат-сървър, изграден от фирма във Варна, бил използван от „Anonymous” за координиране на престъпната им дейност и набелязване на бъдещи цели. Антимафиотите са претърсили адреса на фирмата и оттам са иззели сървър, съдържащ два терабайта /2 TB/ информация. Предстои компютърно-техническа експертиза на иззетите данни. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийската градска прокуратура.

Разследването е довело и до мащабна операция, координирана от Интерпол, на територията на Испания и Латинска Америка, при която са задържани и други членове на „Anonymous”.

Членовете на хакерската група са отговорни за редица престъпления, извършени от юни 2011 г. до момента, като DDos атаки, обезличаване /defacement/ на интернет-сайтове, проникване и кражба на конфиденциални данни.

Последвайте канала на

1681 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
дон пепе

2017.07.16 | 01:39

5
Боже ,боже е сега вече Анонимус ще затреперят и ще се зкрият,то щом такива "професионалисти" като ГДБОП са се захванали с тях мъка,мъка тежки времена настават за Анонимус
Мен

2012.05.21 | 01:44

4
И в какъв срок "експертите" ще декриптират данните на криптирания чат сървър ? :) Смехотворци :)

2012.05.21 | 01:43

3
Неграмотници!"И наши служители се включиха в борбата срещу ГДБОП".Да не стана гражданска война нещо или МВР се бори вече срещу МВР?
дон пепе

2012.03.01 | 09:13

2
В връзка с горепосоченото вчера бе проведена нова полицеиска акция с кодово име "Хакери,макери" ръководена лично от ЦЦ. Сътрудник на ГДБОП е написал следното обръщение" акТа ПрЕдаите СА Че Ще вИ иБЕм МАмицата аз сам ГдБоб" обръщението е изпратено под вещото съдействие на шестима експерти от Девета и Двадесет и трета Целодневна Детска Градина. Поради съображения за сигурност част от обръщението е била изписана с маркер директно на дисплея. Резултатите от прведената акция не закъснели, в Естония са потвърдили че млякото на четири крави се е прескло ,а от Макао съобщават че две кокошки спрели да снасят.Във връзка с успешно проведената операция министър председателят каза 'аз мисля, че е време Европа и Съединените Щати да вземат пример от нас в борбата с компютърното пиратство разните му там компютърни си работи.Поздравявам Цецо и колегите от ГДБОП.Това е голяма успех на ГЕРБ'
РЕДАКТОРА

2012.02.29 | 20:16

1
" И нашите спецслужби се включиха в борбата срещу ГДБОП " този сайт може ли да публикува нещо без грешка , трябва 1 да пише и целия ви колектив да проверява написаното МОЛЯ

Добави коментар

Водещи новини