Близо 40 пешеходци са глобени за неправилно пресичане в Разградско през миналата година

  • 12 февруари 2019 15:37

  • 218
  • 0
Близо 40 пешеходци са глобени за неправилно пресичане в Разградско през миналата година
© Булфото/Архив

През изминалата година в област Разград са наложени общо 39 глоби по фиш на пешеходци, пресичащи неправилно пътното платно.

През периода са съставени и 28 акта за нарушение на водачи, отнемащи предимство на пешеходци, съобщи днес комисар Божидар Божков, началник отдел "Охранителна полиция". Той уточни, че само през миналата седмица са санкционирани 12 пешеходци за неправилно пресичане.

Проверките за спазване правилата за движение от пешеходците и контрола над водачите на МПС, относно поведението им на пътя спрямо пешеходците на територията на областта ще продължат, посочи комисар Божков.

Той отбеляза, че през изминалия месец януари в региона са проведени 47 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП. С мобилните системи за видеоконтрол са установени 344 нарушения на скоростта в малките населени места и 524 с така наречената "тринога" камера. Заснетите нарушения на скоростните режими в първия месец на годината са близо 870, като няма констатирани фрапиращи случаи на превишаване ограниченията на скоростта, допълни началникът на отдел "Охранителна полиция".

Последвайте канала на

БТА
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини