Осъдиха мъж, продавал чужди коли в интернет

  • 30 януари 2019 16:57

  • 946
  • 1
Осъдиха мъж, продавал чужди коли в интернет
© Novini.bg

Мъж, извършвал измами с продажба на чужди леки автомобили в интернет, получи от съда едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен период.

К.Д. е признат за виновен за това, че на 15 април 2016 г. във Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Г. В. от Горна Оряховица, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено, чрез куриерска фирма капаро в размер на 200 лева, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева.

К.Д. решил да си набави средства по противозаконен начин - чрез извършване на измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик, и като иска от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми.  На 15.04.2016 г. публикувал в интернет сайта обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Пострадалият Г. В. позвънил за обявата. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в Ямбол и че, ако иска да го купи, трябвало да му изпрати капаро в размер на 200 лева, чрез куриерска фирма. Пострадалият превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден, да се срещнат  в Ямбол. Според уговорката, пострадалият пристигнал  за да купи колата, но продавача не се появил. Присъдата подлежи на обжалване пред окръжен съд – Велико Търново.

Последвайте канала на

Novini.bg
946 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BAI GANIO

2019.01.30 | 18:33

1

BAI BOLGAR SAMO PO DALAVERITE DOLNA GIAURSKA ZGAN KRADLIVO MARZELIVO GROZNO MELEZLIVO PLEME

Добави коментар

Водещи новини