Криминалист относно отвличането на Стайков: Банално скалъпена история

  • 30 януари 2019 08:36

  • 3794
  • 4
Криминалист относно отвличането на Стайков: Банално скалъпена история
© Кадър: БНТ

Логически погледнато, отвличането и побоя над Стайко Стайков ми изглежда една банално скалъпена история, протичаща с несериозно отразяване на някои фактологии. Това заяви в сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

,,Той твърди, че е бил отвлечен, обаче кога е бил отвлечен? Кои знаят за отвличането му? Нима през цялото време, откакто се издирва, той не е поддържал връзка с най-близките си? Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван. Тук реално има хипотеза, която почива на бледи неща, далечни от истината'', обясни Ботев.

,,Винаги съм казвал, че издирването е била ахилесовата работа на криминалната работа. По една или друга причина тази дейност се подценява, а тя е съществена.  В тази връзка съм убеден, че при провеждането на една наистина целенасочена работа по издирването му, резултат щеше да има и Стайков щеше да бъде заловен. По отношение на процеса на издирване смятам, че законодателно проблем няма. Въпросът по-скоро опира до професионализма, свързан със събирането на данни и информация за издирваното лице. Самата дейност е латентна, просто не се търси отговорност за нея'', обясни още криминалният експерт.

,,Онези неизвестни, които работят денонощно са достойни за уважение и почит, но всяко стадо си има мърша. Това просто е брутално, нагло и недопустимо. Още в самото начало те са били нечисти. Та това е било жив рекет. Дори е обидно да се коментира'', заяви по темата със задържаните за корупция служители на 4-то РПУ Ботьо Ботев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3794 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
стефан

2019.01.30 | 10:41

4

И този , и онзи на Арабаджиеви ще бъдат тормозени докато не си изплатят пред ония с ЧЕРНАТА каса. Паралелната държава у нас е по силната!

2019.01.30 | 09:09

3

Ботев ,прав си както винаги .С опит и професионализъм си .Но защо не направите така ,че тия или който работи и укрива и пази и работи за разбойниците ,бандитите и престъпниците в БГ ,да бъде аут ив панделата до живот

Сега

2019.01.30 | 08:57

2

Стайко да бъде подведен под отговорност и за тези лъжи. Трябва да се научи това лайно че така не става и всеки си получава това което заслужава накрая. Фабрика за нелегални цигари има и казва не няма обвинения. Ами защо ги правиш тия циркове като уж си чист.

BAI GANIO

2019.01.30 | 08:53

1

LAINATA VECHE IZLIZAT NA POVARHNOSTA I KENEFISTAN POTAVA.......GOSPODA NAGLI BANDITI,UMRETE

Добави коментар

Водещи новини