Потърпевша съобщи за нов вид телефонна измама

  • 21 януари 2019 14:11

  • 2785
  • 1
Потърпевша съобщи за нов вид телефонна измама
© pixabay

Телефонните измамници стават все по-изобретателни. Обаждайки се на жертва, те казват, че са от „Гражданска защита“. За това предупреждава жена от фейсбук групата „Забелязано във Варна“, пострадала от измамата.

В.И. пише:

"Новото 20 на ало-измамниците. Представят се за хора от " Гражданска защита" обяснявайки се как телефона ви бил в списъка на издирвани ало-измамници, разпитват най-нагло дали е звънял някой предната седмица и ако последва позвъняване, какво следва да направят жертвите на ало-измамниците. Обаче за по-наивните няколко питанки -...аджеба защо ли звънят само на стационарния телефон, тъй като на повечето стационарни телефони няма изписан телефонен номер от отсреща? Или пък защо повтарят един и същи номер, само че сега се представят не за полицайчета от централата, ами сега пък за "Гражданска защита", която пък видиш ли, ще те занимава пак с ало-измамниците..???

Мислете, когато вдигнете телефона и ви се представят за полицаи, за гражданска защита, за СМП или ако ще рекламни лица и прочие, и под никакъв предлог дори не се обяснявайте, че нямате пари, че са ви звънели преди време, че т.н. Да си знаете... Явно няма да имат спирачки докато органите на реда седят и чоплят носовете си най-спокойно”, пише тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Izpatil si

2019.03.11 | 13:00

1

Мда! Телефон 0878141660 е измама! Пазете се!

Добави коментар

Водещи новини