Разкриха още шест нови случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа

  • 21 януари 2019 12:20

  • 626
  • 0
Разкриха още шест нови случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа
© Novini.bg

В резултат на активните съвместни мерки за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия, предприети от ОДМВР- София и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, от началото на месеца са образувани общо 14 досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Последните шест случая на осъществено нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа са констатирани в края на миналата седмица. Три от тях са извършени в имотите на частни абонати в Ботевград и един в правешкото село Разлив. Разследването по четирите досъдебни производства продължава под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград. Последните два случая са от съботния ден, когато при съвместни проверки на служители на РУ- Самоков и енергодружеството са разкрити манипулирани измервателни уреди в трафопост високо напрежение, захранващ с електрическа енергия две вилни селища в курорта Боровец, като по този начин консумираната електроенергия е била отчитана съответно с 80 и 84% по- малко. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.

Последвайте канала на

Десислава Станева
626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини