Мним служител на ТЕЛК измами и окраде 85-годишен старец

  • 16 януари 2019 14:29

  • 585
  • 0
Мним служител на ТЕЛК измами и окраде 85-годишен старец
© Булфото/Архив

Неизвестен към момента мъж е извършил кражба на сумата от 1500 лева от частен дом в Шумен, в присъствието на 85-годишния му собственик, съобщават от полицията в града.

Преди това "апашът" се запознал с възрастния мъж в централната част на града. Забелязал, че човекът се придвижва с бастун, и го заговорил. Обяснил му, че работи в ТЕЛК и че имало програма по която раздават безплатни инвалидни колички на хора в нужда. Разказал, че помогнал на много възрастни хора, предложил да помогне и на него. За целта му трябвало решението на лекарската комисия и сумата от 160 лева, които на по-късен етап щели да му бъдат върнати. Заедно отишли до дома на възрастния шуменец, за да му бъдат дадени данни от решението. Мъжът извадил документа, а "служителят" в ТЕЛК му казал да приготви сумата от 160 лева. Видял къде възрастният мъж държи пари. Успял да му отвлече вниманието, възползвал се от това и извършил кражба на сумата от 1500 лева. След това бързо напуснал жилището, като казал на възрастния човек че го чака пред входа.

Малко по-късно 85-годишният шуменец разбрал за кражбата на парите и подал сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР-Шумен съветват най-вече възрастните хора, да внимават при срещи с непознати, предлагащи им изгодни сделки и социални услуги. Разчитайки, че са по-малко информирани за рисковете, част от измамниците преценяват обстановката, разбират с колко пари разполагат и къде се съхраняват. Умело имитират добронамереност. Най-лесно е да бъдат взети спестяванията, особено когато всичките пари са поставени на едно място. Не допускайте непознати хора в дома си, и не се доверявайте на непознати, които ви предлагат на улицата социални услуги, изгодни сделки и др.

Последвайте канала на

Novini.bg
585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини