Закопчаха двама младежи за серия грабежи в столицата

  • 27 февруари 2012 15:44

  • 959
  • 0
Закопчаха двама младежи за серия грабежи в столицата
©

Криминалисти от Седмо районно управление задържаха 20-годишен младеж за серия грабежи на столичанки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Гастрольорът остава в ареста с постоянна мярка ”задържане под стража”. Иззети са голяма част от вещите, обект на грабежите. 20-годишният Т.Д. от с. Бутан и неговият 20-годишен съучастник И.К. от с. Морава пребивавали на територията на столицата без адресна регистрация в апартамент в кв. „Дианабад”. Т.Д. работел на автомивка, но след като останал без работа, решил да се препитава като ограбва жени.

Кариерата си на грабител започнал през ноември миналата година. На 7 ноември късно вечерта на улицата пред блок в ж.к. „Младост 1”, заедно с И.К., нападнали млада жена и насила издърпали от ръцете й чанта с преносим компютър. На 12 декември около 20 часа Т.Д. нападнал възрастна жена пред входа на блока й в ж.к. „Младост 1” и откраднал дамската й чанта с лични документи, 40 лева и други вещи. Същата вечер, два часа след първото престъпление, грабителят, в съучастие с И.К. нанесъл побой на 29-годишна жителка на същия квартал и отмъкнали дамската й чанта със 140 лева, вещи и лични документи. Възрастна жена се разделила с дамската си чанта, съдържаща 100 лева и мобилен телефон на 6 февруари късно вечерта. Тогава Т.Д. я изненадал в гръб, дръпнал чантата и избягал за секунди. Още една жена станала негова жертва в „Младост 1” на 10 февруари, когато младежът издърпал дамската й чанта с лична карта, 10 лева и мобилен телефон. Нападателят ограбил и студентка, която се прибирала от лекции и вървяла по пътеката между два блока в „Студентски град”. Момичето се разделило с портмоне, в което имало лична карта, дебитни карти и 50 лева. Същата вечер Т.Д. ограбил още една студентка в този район – в чантата на девойката имало мобилен телефон и 20 лева.

Преди седмица криминалисти научили, че младеж пласира мобилни телефони в заложна къща до Окръжна болница в ж.к. „Младост”. При последвалата проверка служителите на реда иззели пет мобилни телефона, заложени от него. След установяване на самоличността му, полицаи предприели действия за задържането му. На 21 февруари младежът е открит в заведение в „Студентски град” и задържан в Седмо районно управление.

В хода на разследването той признал участието си в извършването на осемте тежки престъпления. В част от грабежите участвал и И.К., като в повечето случаи играел ролята на „отцепка”.

Чантите с личните документи на жертвите били открити на покрива на трафопост в ж.к. „Младост I”.
Т.Д. бил задържан за 24 часа и след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура му е взета 72-часова мярка, а впоследствие – постоянна мярка. Младежът е привлечен в качеството на обвиняем и за осемте престъпления по чл. 198 ал. 1 от НК. Неговият съучастник И.К. е известен на полицията за кражби . След изтичане на 24-часовата мярка, му е взета мярка за неотклонение „подписка”.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на младежите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини