Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора

  • 07 януари 2019 12:02

  • 2345
  • 0
Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора
© Пресцентър МВР

Двама мъже са задържани като заподозрени в съпричастност към извършената кражба на картини, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на проведеното разследване, свързано с извършена кражба на картини от частен дом в София,  криминалисти на СДВР и ГДНП установиха самоличността на двама мъже, съпричастни към престъплението и укривали се от полицията. Вчера е задържан единият от тях, 45-годишен мъж, а днес се е предал 27-годишният му съучастник. На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, а процесуално- следствените действия продължават.

Припомняме, че сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни вещи бе подаден в полицията на 3 януари. След извършен на място оглед, стартираха и оперативно-издирвателните действия, в антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха намерени  и други две от картините, бяха  задържани  и двама извършители на престъплението, които от години се занимават  с търговия с културно-исторически ценности. Според експертите за картините са били платени над 10 000 лв., предстояло е доплащане. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

По непотвърдена информация задържаните са 45-годишния Антон Антонов, по прякор Амет в столичния квартал „Орландовци” и 42-годишният Виктор Христов - Чоко, който сам се е предал през днешния ден.

Владимир Василев
2345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини