Крадец на ток влиза в затвора по собствено желание

  • 24 февруари 2012 17:21

  • 1638
  • 0
Крадец на ток влиза в затвора по собствено желание
©

57-годишният Явор Радуловски ще лежи 4 месеца в затвора при първоначален строг режим заради кражба на ток, реши плевенският районен съд. Мъжът, който е от с. Горни Дъбник, предпочете килия пред алтернативата за присъда от парична глоба. Той сключи споразумение с прокуратурата.

Явор извършил т. нар. неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за втори път. Той използвал парче жица и неутрализирал електромера в къщата си, но бил спипан от инкасатора. С постигнатото споразумение не дължи съдебни разноски, а защитата му бе поверена на служебен адвокат. По това дело не се присъжда финансово обезщетение за загубата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. То трябва да заведе друго дело, коментираха юристи.

Същият Радуловски миналото лято бе осъден на пробация и 320 часа общественополезен труд, след като отправи фалшива заплаха за поставена бомба във влак. Мъжът опразни скоропостижно пътническа композиция по разписанието Червен бряг – Плевен, защото се разгневил на железницата. Кондуктор го свалил на гара Долни Дъбник, тъй като пътувал без билет и отказал да плаща глоба. Тогава Явор пак сключи споразумение с прокуратурата. Съселяните му твърдят, че той няколко пъти заплашвал и кметството с взривове.

Последвайте канала на

1638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини