Украинец помете три паркирали коли и подпорна стена на мандра

  • 13 декември 2018 11:40

  • 776
  • 0
Украинец помете три паркирали коли и подпорна стена на мандра
© Булфото (архив)

На 12 декември 2018 г. в 05,50 ч в община Търговище – на паркинг пред мандра в село Давидово, правоспособният водач S. M., на 59 години, гражданин на Република Украйна, управлявайки влекач „Ивеко Стралис“ със софийска регистрация с прикачено към него полуремарке „Кроне“, също със софийска регистрация, и двете – фирмена собственост, при маневра завой наляво е блъснал три правомерно паркирани МПС: лек автомобил „Киа Черато“ с търговищка регистрация – собственост на 51-годишен мъж от Търговище; лек автомобил „Ауди А 4“ с търговищка регистрация – собственост на 36-годишен мъж от Търговище, и лек автомобил „Митцубиши Паджеро“ с търговищка регистрация – собственост на 43-годишен мъж от Търговище.

Впоследствие при извършване на маневра „движение на заден ход“ водачът на влекача, не се е съобразил с това, че пътят зад него не е свободен, и е блъснал около 10 кв м подпорна стена – собственост на мандрата.

В резултат на инцидента са причинени значителни материални щети на посочените по-горе МПС. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище.

На водача са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания въздух и за евентуално управление на МПС под въздействието на наркотиччни вещества или техни аналози. И двете проби са отрицателни. По случая е образувано досъдебно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини