Заловиха двама младежи, подали фалшиви сигнала на тел. 112

  • 23 февруари 2012 14:44

  • 608
  • 0
Заловиха двама младежи, подали фалшиви сигнала на тел. 112
©

Заловени са двама младежи от монтанското с. Габровница, подали 3 фалшиви сигнала на тел. 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първото обаждане било на 21 февруари в 14.21 часа, когато от мобилен телефон бил получен сигнал за пътен инцидент, станал на разклона за с. Вирове. Била блъсната жена, а автомобилът и водачът напуснали мястото. Веднага били изпратени полицейски и медицински екип, които установили, че сигналът е фалшив.

Десет минути по-късно, в 14.32 часа от друг мобилен телефон бил подаден сигнал отново за катастрофа пред кметството в с. Габровница, при която имал пострадал. За местопроизшествието отново заминали медицински екип и пътни полицаи, които установили, че сигналът е фалшив.

По-късно следобед в 17.43 часа от първия мобилен телефон бил подаден сигнал за възникнал пожар в къща в с. Габровница, с пострадали. Изпратен на място бил пожарен автомобил, който отново се убедил, че сигналът е недействителен.

При извършеното разследване служители на полицейския участък в Огоста разкрили по “горещи следи” авторите на фалшивите телефонни обаждания - двама младежи на 17 и 18 години от с. Габровница. Снети са им писмени обяснения и са им съставени предупредителни протоколи по Закона за МВР. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура.

Последвайте канала на

608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини