Спипаха посредник в извършване на телефонни измами

  • 25 ноември 2018 12:29

  • 779
  • 0
Спипаха посредник в извършване на телефонни измами
© Pixabay

Криминалисти от Районно управление на МВР-Смолян и ОДМВР-Смолян са задържали посредник в извършване на телефонни измами. Това съобщиха от ОДМВР-Смолян.

Около 13.00 часа на 23 ноември 2018 г. в Районно управление на МВР-Смолян е получено съобщение от 77-годишна жена от Смолян за това, че неизвестно лице се е обадило на ползвания от нея стационарен телефон и се представило за полицай от криминална полиция. Мъжът ѝ съобщил, че същата участва в телефонна измама и трябва да съдейства на полицията. По този начин я мотивирали да предаде на неизвестно 6 000 лв. и около 40 гр. златни накити.

Жената предала парите и златните накити на 60-годишен мъж от града. През цялото време той получавал указания по телефона какво точно трябва да направи, като бил заблуден, че разговаря със съседа си, а всъщност разговарял с един от измамниците.

През същия ден в районното управление е получено съобщение и от 74-годишина жена от Смолян за това, че около 14.15 часа неизвестно лице се обадило на ползвания от нея стационарен телефон, като се е представило за полицейски служител и ѝ съобщил, че същата участва в телефонна измама. Мъжът я заплашил по телефона, че ще я убие и по този начин я принудил да остави пред дома си всичките си налични пари. Жената предала сумата от 1030 лв. на непознато лице.

Незабавно след получаване на сигналите от двете измамени жени, криминалисти са предприели оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е задържан 49 годишния К. К. от град Кресна. Мъжът е заловен на автогарата в кв. "Устово", където се е опитал да замине с получените от измамите суми.

Той е съпричастен към извършването на телефонни измами и в други райони на страната, като неговата роля е била да получи от измамените съответните суми и да ги предаде на хората, които организират схемата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини