Внимание! Сайтове, в които никога не сме влизали, точат картите ни

  • 24 ноември 2018 08:30

  • 6112
  • 2
Внимание! Сайтове, в които никога не сме влизали, точат картите ни
© Нова телевизия

Станах жертва на финансова измамa. Проверих сметката си и се оказа, че някой е изтеглил пари от моята сметка от акаунт в Китай. Това се случи в навечерието на Черния петък. Никога не съм влизала в сайта, от който са изтеглени финансовите ми данни. Това заяви журналистът Христиания Червенковa в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

"Трябва да бъдем особено внимателни от спам рекламите в пощите си. Лесно могат да ни източат картата. Обикновено това става от съмнителни сайтове, които са ситуирани извън ЕС. Това са сайтове, които клонират финансовата информация", каза още комисар Явор Колев, началник на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП.

"Информацията може да бъде източена и без да сме влизали през дадения сайт. Често информацията ни може да бъде източена и през други сайтове, в които влизаме. Препоръчваме на хората да не влизат в сайтове "кукички", които ни лъжат с отстъпки чрез пощата ни. Влизайте през желания от вас сайт чрез търсачката, не следвайте линкове", разкри Колев.

"Банките възстановяват парите, които са доказано откраднати. Постоянно получаваме информация за „фишинг“ сайтове", завърши Явор Колев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.24 | 11:29

2

Е как бе, то тази тенденция е проспахме последните 10 години, той оня даже не знае кога е озрял фасула

леле мале

2018.11.24 | 08:51

1

Така е, случи ми се миналата година - изтеглиха ми 2000лв, които после банката ми възстанови. Внимавайте, не си давайте данните на картата никъде в интернет, колкото и сигурен и доказан да е сайта. Само наложен платеж и Paypal.

Добави коментар

Водещи новини