Обиди накарали ученика да забие химикал в лицето на съученика си

  • 31 октомври 2018 08:40

  • 1776
  • 0
Обиди накарали ученика да забие химикал в лицето на съученика си
©

Педагогически съвет ще реши какво наказание ще бъде наложено на десетокласникът, който прати в "Пирогов" свой съученик след сбиване. Арена на свадата е била класната стая на езиковата гимназия "Свети Методий" в столичния квартал "Красно село". При конфликта между двамата едното момче държало химикалка и я забило в скулата на съученика си.

"Конфликтът е породен поради размяна на обидни думи. Не е имало конфликт между тях до този момент. Самите момчета са от добри семейства, спортисти са, дори посегналият на другия представи много добре училището преди седмица", сподели пред Bulgaria ON AIR директорът на училището Таня Трапова. По думите ѝ момчетата са приятели. Въпреки приятелството обаче се стига до инцидента.

"В тази възраст закачките между момчетата са малко по-грубички. Те сега съзряват психически и физически и трудно се оправят с това. Може би и това е причината да се случи този нелеп инцидент", коментира педагогическият съветник на училището Олимпия Тенева.

Таня Трапова поясни, че пострадалото момче е претърпяло спешна операция и няма опасност за живота му. То е споделило, че се чувства добре и няма търпение да се върне в училище.

Педагогическият съветник каза, че ще бъдат проведени специални часове във всеки клас, посветени на агресията. По нейните думи учениците трябва да разберат, че всеки жест и всяка дума трябва да се премерят, за да не се получават такива неща.

Момчето, което е посегнало на съученика си, ще получи наказание от съдебните власти и след това ще бъде наказано и от училището. От ръководството обясниха, че е възможно да бъде изключено.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини